תכנון הריון בריא
- תוסף חומצה פולית, כן, גם אם את אוכלת מזונות מכילים את הוויטמין הזה.
- פעילות גופנית קבועה לפני הריון מקלה בהמשך. אומנם, בזמן הריון רצוי שתהיה זו פעילות שאין בה סכנת נפילה או חבלה. פעילות גופנית מועילה רבות לחיזוק השרירים בזמן הריון, ויכולה להקל משמעותית על כאבי גב תחתון בהריון .
- להתחיל לאכול בריא ומסודר גם לפני כניסת הריון. נכון, את עוד לא בהריון, אבל כבר עכשיו חשוב לאכול בריא.
- לבן זוג נכון שהאשה היא זו שנושאת את ההריון, אבל גם לגבר יש אחריות גדולה. גם הגבר תורם לעובר כיוון ש 50% מהדנ”א תורם לעובר. מה מומלץ לגברים לעשות בזמן שמתכננים הריון? הפחתת אלכוהול | להפחית בעישון | שינה טובה | תזונה בריאה | לא לצרוך תרופות לא נחוצות, בטח שלא סטרואידים לבניית שרירים.
- בדיקות דם כימיה כללית | פרופיל שומנים | ויטמין B12 | פריטין (מאגרי ברזל) | תפקודי בלוטת התריס | כך תוכלי לדעת אם הכל תקין או אם יש משהו שכדאי לטפל בו עוד לפני ההריון, ולהתחיל את ההריון בצורה הטובה ביותר.
- לא לאלכוהול. גם לפני ההריון כי ייתכן מצב בו תהיי בהריון ועדיין לא תדעי על כך. אלכוהול הוא חומר מסוכן מאוד לעובר המתפתח, ובמיוחד למוח של העובר. 100% ממה שאת שותה יגיע אליו. גם כמויות קטנות עלולות לגרום לנזק. דבר נוסף, אלכוהול פוגע בחומצה הפולית, אחד הוויטמינים החשובים ביותר בשבועות הראשונים של ההריון.
- צמצום קפאין בכלל מחקרים מצאו קשר בין צריכת קפאין של 500 מ”ג ומעלה, כמות שנמצאת בכ-5 כוסות קפה, לבין סיכון גבוה יותר להפלות.
כאבי גב תחתון בהריון
- עמדי זקוף, כתפיים רגועות שמוטות למטה. ישיבה- שבי זקוף, שני תנוחה כל כמה זמן, הגב צריך להיות עם תמיכה מאחור שזו משענת טובה או כרית.
- הליכה על עקבים יכולה להיות גורם מרכזי לסיבה שאת סובלת מכאבי גב תחתון בהריון, לפעמים שינוי קטן לנעליים נמוכות ונוחות יכול לעשות את החיים הרבה יותר קלים.
- חגורת הריון מקלה על כאבי הגב התחתון ואיכות החיים תוכל לחזור בקלות.
- ברפואה ההוליסטית המשלימה ישנם טיפולים שנמצאו יעילים מאוד לכאבי גב תחתון בהריון כגון: דיקור סיני, רפלקסולוגיה...
- כדי לישון בתנוחה שמקלה על הגב כדאי לישון עם כרית הריון, על הצד כשרגל אחת מורמת מעל כרית, וגם כדאי שהראש יהיה מוגבה על כרית.
כדאי לדעת
- מתח נפשי בעת הלידה עלול לגרום לעיכוב בלידה וללחץ דם גבוה. נשימות איטיות ועמוקות והרפיה של הגוף יעזרו ללחץ הדם לרדת וללידה להשתחרר ולהתקדם.
- כ 50% מהנשים סובלות מצרבות בעת ההיריון. הימנעי ממוצרי חלב ותאכלי ארוחות קטנות במשך היום, השתדלי כל שעתיים והמנעי מלשכב מיד לאחר הארוחה.
- לשמירה על אנרגיה גבוהה במהלך ההריון הכיני לך שייק פירות ותתחילי את הבוקר בהתעמלות סדירה.
- בזמן ההריון העור רגיש הרבה יותר לנזקי השמש ויכול לפתח בעיות רפואיות שונות בקלות. חשוב לזכור להגן על העור בעזרת קרם הגנה בעל מקדם של SPF 30 לפחות.
- בזמן ההריון הרגליים מתנפחות וגדלות ויש צורך בנעליים נוחות וחדשות שיתאימו לרגל החדשה שיספקו תמיכה לגוף. נעליים לא מתאימות יכולות לגרום לאגירה של נוזלים ברגל ולבעיות נוספות.